Nieuws

Collin Crowdfund boven 100 miljoen

Collin Crowdfund is het tweede crowdfundingplatform van Nederland dat door de 100 miljoen euro grens breekt.

Ook het crowdfundingplatform Collin Crowdfund meldde vorige week het door de grens van 100 miljoen euro gefinancierde projecten is gebroken. Collin Crowdfund is hiermee het tweede AFM-geregistreerde crowdfundingplatform van Nederland dat meer dan dit bedrag heeft opgehaald.

Dat schrijft het platform op een speciale feestelijke pagina. In 2017 won Collin Crowdfund voor de tweede keer op rij de Gouden Stier voor Beste Crowdfundingplatform. 

Enkele cijfers

Sinds 2014 heeft Collin Crowdfund 460 ondernemers aan financiering geholpen via crowdfunding. Gemiddeld leenden de MKB-bedrijven bij Collin Crowdfund een bedrag van 215.606 euro. De financiering wordt meestal binnen 46 uur binnengehaald.

“Op 4 juni 2014 ging onze eerste leningaanvraag live. De Typetuin zocht een financiering van 200.000 euro In 34 dagen werd de lening volgeschreven door 68 investeerders”, schrijft Collin Crowdfund.

“Inmiddels duurt het veelal slechts uren voordat een lening succesvol is gefund!” In 2017 heeft het investeringsplatform maar liefst 37 miljoen euro gefinancierd. De gemiddelde rente: 7,56%.

Publiek

Eerder schreven we al dat de investeerders bij crowdfunding voornamelijk mannen zijn. Dat is bij Collin Crowdfund niet anders, waarbij ca. 90% man is. Een investeerder leent gemiddeld 1.213 euro uit aan een ondernemer bij Collin Crowdfund.

Hoe ziet de toekomst er verder uit voor Collin Crowdfund? Ze hopen eind dit jaar de 150 miljoen te halen. Sinds oktober 2017 hebben ze al bijna 60 projecten succesvol gefinancierd. Maar of het haalbaar is blijft afwachten.

De ondergrens voor een financieringsaanvraag bij Collin Crowdfund is 50.000 euro en ondernemers moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Daarom ligt het slagingspercentage van de projecten ook hoog. Regelmatig wordt binnen een uur 50.000 euro bij elkaar gefund.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Zelfvertrouwen niet goed voor crowdfunders
  2. Crowdfunding trends 2019
  3. Westplan verbetert structuur fondsen
  4. Knab Crowdfunding bereikt mijlpaal
  5. Crowdfunding voor biotech: Werkt dat?