Nieuws

Cryptobelegger houdt vertrouwen ondanks crash

Dit zijn de resultaten van het marktonderzoek Cryptovaluta Monitor.

Sinds december daalde de koers van cryptomunten aanzienlijk. Ondanks de correctie is het aantal Nederlandse bezitters van cryptovaluta toch gelijk gebleven, schrijft Multiscope in een persbericht.

Aan het eind van de koersval bezitten nog steeds ongeveer 865.000 Nederlanders (6,7%) één of meerdere munten. Dit blijkt uit het marktonderzoek Cryptovaluta Monitor, naar betalen, beleggen en sparen in een nieuwe economie.

Van winst naar verlies

Medio januari stond driekwart van de cryptobezitters nog op winst. Medio februari heeft nog maar 51% een positief rendement. Nederlanders steken geen grote bedragen in cryptomunten. De gemiddelde investering is slechts 200 euro.

Nederlanders zijn behoorlijk risico-avers. Zes op de tien kochten bitcoins of andere digitale munten met geld van hun lopende rekening. Minder dan 1% investeerde in cryptovaluta met geleend geld.

Ondanks de daling heeft de gemiddelde cryptobezitter een zeer hoge verwachting van het toekomstige rendement. In januari streefden bezitters nog naar een rendement van elf keer hun inleg. In februari is het beoogde rendement gedaald naar zes keer de inleg.

Lange termijn

Nederlanders zitten voor de lange termijn in cryptomunten. Ongeveer 71% koopt cryptomunten om op de lange termijn rendement te maken. Deze groep staat ook wel bekend als hodlers.

Het lage investeringsbedrag en het feit dat ze er voor de lange termijn inzitten is een mogelijke verklaring waarom er weinig bezitters uitstapten tijdens de daling.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Al uw beleggingen op één plek
  2. Circulair bouwen zet vastgoedmarkt compleet op zijn kop