Nieuws

EQT haalt 10,75 miljard euro op

EQT heeft 10,75 miljard euro opgehaald met hun achtste Equity-fonds EQT VIII.

De fondsenwerving werd voltooid binnen zes maanden na officiële start in september 2017. Dat schrijft het bedrijf in een persbericht.

Het fonds kon rekenen op een grote vraag onder zowel bestaande als nieuwe beleggers. Circa 70% van alle inschrijvingen op EQT VIII is afkomstig van beleggers in EQT VII, het vorige Equity-fonds.

EQT VIII bouwt voort op de investeringsstrategie van de eerdere EQT Equity-fondsen. "De bedrijven binnen EQT’s portefeuille zagen de omzet en winst gemiddeld met respectievelijk 10% en 13% per jaar groeien in de periode dat ze in deze fondsen waren opgenomen."

Investeringsmogelijkheden

Ook het nieuwe fonds zal worden geïnvesteerd in "ondernemingen met sterk ontwikkelingspotentieel, waarbij gebruik wordt gemaakt van EQT’s waardecreatie-instrumenten, wereldwijde platform, ervaring op het gebied van digitalisering, en bewezen governance-model."

Investeringsmogelijkheden zullen voornamelijk worden gezocht in Noordwest-Europa, met de nadruk op drie kernsectoren: gezondheidszorg, TMT (technologie, media & telecom), en diensten. Tevens zal er selectief worden geïnvesteerd in industriële technologie en consumptiegoederen.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Waarom niet-beursgenoteerde beleggingen in trek zijn
  2. 'Private equity zal meer kapitaal aantrekken dit jaar'
  3. Circulair bouwen zet vastgoedmarkt compleet op zijn kop
  4. Private equity nog steeds onbereikbaar
  5. Opkomst alternatives zet door