Nieuws

Aegon stapt in crowdsourced hypotheken

Het heeft een belang genomen in Fintech startup Jungo.

Aegon heeft een belang genomen in de vernieuwende hypotheekaanbieder Jungo. Deze fintech maakt investeren in Nederlandse hypotheken voor de crowd beschikbaar. Dat schrijft Jungo in een persbericht.

Jungo verwacht in de eerste helft van 2018 naar de markt te komen met een online platform dat crowd-investeerders direct laat investeren in individuele Nederlandse hypotheken.

Met slimme technologie verbindt Jungo vraag en aanbod. Zo is er voordeel voor de huizenkoper en de investeerder. Via de crowd krijgen huizenkopers aan een voordelige hypotheek, terwijl investeerders rendement maken. "Dat is de win-win van de Jungo people-to-people hypotheek", schrijft Jungo zelf.

Jungo is een initiatief van IT-bedrijf Topicus en is in 2015 opgericht. In 2016 kregen ze een vergunning van de AFM voor hun people-to-people hypotheek.

Innovatie binnen hypotheeksector

"Jungo had met aandeelhouder en IT-partner Topicus al beschikking over innovatieve technologie en expertise. Met Aegon heeft Jungo nu ook een strategisch partner met een goede naam en veel kennis en ervaring in de financiële wereld aan zich weten te binden", schrijft de start-up. 

"Aegon is sterk gericht op innovatie, ook binnen het hypothekendomein. Dankzij de samenwerking met Jungo worden investeringen in hypotheken nu ook mogelijk voor particuliere investeerders."

Vincent van den Noort, co founder van Jungo: "Het geeft vertrouwen en is een bevestiging dat we iets unieks hebben neergezet in de hypotheekmarkt. Met Aegon aan boord kunnen we sneller groeien en ons platform verder ontwikkelen."

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’