Nieuws

Minder crowdfundingplatformen geregistreerd

Voor het eerst in vijf jaar is het aantal crowdfundingplatformen dat geregistreerd is naar beneden gegaan.

Het aantal geregistreerde crowdfundingplatformen is voor het eerst in vijf jaar afgenomen. Dat heeft Crowdfundmarkt ontdekt in het Register crowdfundingplatformen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

Om de zoveel tijd publiceert de AFM een update van dit register, waarin alle Nederlandse ontheffingen en vergunningen worden bijgehouden. Uit de nieuwste versie van dit register blijkt dat het aantal AFM geregistreerde crowdfundingplatformen voor het eerst in vijf jaar is afgenomen.

Een minder

Het register bestaat op dit moment namelijk uit 51 crowdfundingplatformen. Dit is volgens crowdfundmarkt.nl één platform minder dan in de vorige update in juli 2017.

In de afgelopen vijf jaar is het aantal crowdfundingplatformen hard gestegen. Jaarlijks kwamen er per saldo gemiddeld tien platformen bij. Van 2014 tot 2016 steeg het aantal platformen zelfs van 18 naar 48. 

In 2017 blijft de teller tot nu toe echter steken op twee. Het is niet gek overigens dat er een platform minder is. Onlangs is het crowdfundingplatform Regiofund failliet gegaan. 

Lees ook: Het drama rond Regiofund. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’