Nieuws

‘Kapitaal Op Maat dit jaar winstgevend’

Kapitaal Op Maat zal dit jaar voor het eerst sinds de oprichting van het crowdfundingplatform in 2013 zwarte cijfers schrijven.

Kapitaal Op Maat zal dit jaar voor het eerst sinds de oprichting van het crowdfundingplatform in 2013 zwarte cijfers schrijven. Dit stelde directeur Pim van de Velde van Kapitaal Op Maat in een interview

“Net als andere crowdfunding-platformen hebben we de afgelopen tijd ook gebruikt om intern verder te professionaliseren. De pioniersfase is voorbij en de volgende groeifase is aangebroken”, aldus Van de Velde, die stelde komend jaar het lustrum te willen vieren met een gezonde winstgevendheid. 

Tij mee

De topman stelde het tij “uit alle kanten” mee te hebben en dat de groei van Kapitaal Op Maat voorspoedig verloopt. Van de Velde zegt te profiteren van een volwassenere branche, hetgeen de potentie van crowdfunding groter zou maken. Een forse groei van de crowdfundingmarkt in Nederland speelt het platform eveneens in de kaart. De markt groeide met 25 procent in omvang ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo merkte de topman van Kapitaal Op Maat op. 

Volgens Van de Velde is er voor de komende tijd bovendien nog ruimte om verder te groeien door de beheerkosten te verhogen, waarbij hogere marktrentes voor investeerders dit “waarschijnlijk” zullen compenseren. 

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Zo ligt de Nederlandse crowdfundingmarkt erbij
  2. Dit zijn de verschillende investeringsfases van een start-up
  3. Recordgroei crowdfundmarkt in eerste jaarhelft
  4. 4 vragen over niet-beursgenoteerde beleggingen
  5. 'Europese wetgeving creëert ongelijk speelveld op crowdfundingmarkt'