Nieuws

Nieuwe matchingstool voor MKB financiering gelanceerd

Dealsuite is het nieuwe online platform waarmee toegang wordt verstrekt tot alle professionele financiers in Nederland.

Vandaag is Dealsuite gelanceerd, een nieuwe online matchingstool waarmee accountants, corporate finance adviseurs en financieringsspecialisten toegang hebben tot professionele geldverstrekkers in Nederland. Dat schrijft het bedrijf in een persbericht. 

Dealsuite is een initiatief van Brookz, het grootste overnameplatform van Nederland. Met Dealsuite kunnen accountants, corporate finance adviseurs en financieringsspecialisten een financieringsaanvraag uitzetten bij professionele geldverstrekkers in Nederland.

Naast de drie grote banken (ABN AMRO, ING, Rabobank) zijn ruim 125 financiers aangesloten, waaronder investeringsmaatschappijen, kredietunies, obligatie- en mezzannine fondsen en factoring- en leasemaatschappijen.

Financieringsaanvragen

Dealsuite is twee jaar geleden ontstaan als een besloten en beveiligd matchingsplatform voor bedrijfsovername. In nauwe samenwerking met een aantal accountantskantoren en financieel adviseurs is het afgelopen half jaar een nieuwe online tool ontwikkeld en toegevoegd. Daarmee kunnen adviseurs in opdracht van hun cliënt nu ook financieringsaanvragen breed uitzetten in de markt.

Volgens Floyd Plettenberg, binnen Brookz verantwoordelijk voor Dealsuite, speelt de nieuwe matchingstool in op de roep van adviseurs om meer transparantie en efficiency op het gebied van MKB-financiering. "Er is geld genoeg in de markt, maar met al die nieuwe financiële partijen zien veel adviseurs door de bomen het bos niet meer. Er is grote behoefte aan overzichtelijke toegang tot alle geldverstrekkers van Nederland." In Dealsuite zijn ook dingen als de acceptatiecriteria van alle financiers verwerkt.

Financiering via het platform is mogelijk voor vele doelen: groei, werkkapitaal, vastgoed, overnames en herfinancieringen. Daarbij kunnen financieringsvormen worden gestapeld en kan vreemd vermogen met eigen vermogen worden gecombineerd. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.