Nieuws

Westplan kijkt terug op succesvol jaar

Westplan heeft in het afgelopen jaar zes appartementencomplexen verkocht.

Westplan heeft in het afgelopen jaar zes appartementencomplexen verkocht, is gestart met de verhuur van vier nieuw gebouwde complexen en er worden twee nieuwe ontwikkelingen gebouwd. Dit meldde de in huurvastgoed specialiseerde fondsaanbieder.

Directeur Ewoud Swaak van Westplan bleek te spreken over het aantal verkochte woningen in 2016. "Bijzonder is dat een aantal projecten van voor de economische crisis zijn", aldus de topman. "We werden gedwongen om deze woningen aan te houden totdat de marktomstandigheden gunstiger werden. Het geduld van investeerders wordt nu beloond met een goed resultaat."

Op de verkoop van de Alta Mira-appartementen realiseerde Westplan een cash-on-cash renedement van circa 140 procent, terwijl er op de verkoop van Alta Cave Creek een rendement werd gerealiseerd van 123 procent. 

Verder meldde Westplan recent gestart te zijn met de bouw van een tweetal ontwikkelingen in Atlanta. Deze projecten zijn onderdeel van het vijfenvijftigste fonds van Westplan, het Accent Cheshire Bridge, dat met circa 28 miljoen dollar aan eigen vermogen investeert in de ontwikkeling van 437 huurwoningen. De bouw van de derde ontwikkeling zal naar verwachting nog in december van start gaan in studentenstad Athens. 

Daarnaast zijn er dit jaar vier appartementencomplexen opgeleverd, waaronder het Accent North Druid Hills en Accent Waterworks (West Midtown) in Atlanta.

Swaak wil in 2017 verder gaan met het optimaliseren van de huurwoningportefeuille, bestaande uit ruim vijfduizend woningen. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. De transformatie van Westplan