Nieuws

Westplan verkoopt complexen

Westplan heeft afgelopen maand de complexen Alta Cave Creek in Phoenix en Alta Cobb Hill in Frisco succesvol verkocht.

Westplan heeft afgelopen maand de complexen Alta Cave Creek in Phoenix en Alta Cobb Hill in Frisco succesvol verkocht. Dit liet de vastgoedfondsaanbieder uit Valkenburg weten. 

Westplan stelde dat de fondsaanbieder vanwege de cisis de complexen jarenlang moest aanhouden totdat de marktomstandigheden gunstiger werden. In drie jaar tijd werden de complexen geherfinancierd en geëxploiteerd.

Investeerders in het Alta Cave Creek-fonds ontvingen met de verkoop tot 2,2 keer de marktwaarde, terwijl investeerders in Alta Cobb Hill tot twee keer de inleg terugkregen. 

“Investeerders hebben geduld moeten hebben, maar worden nu beloond met een goed resultaat”, aldus Westplan.

Verder liet de fondsaanbieder weten het complex Aspire at the Ballpark te hebben verkocht, zonder dat er financiële details werden gemeld. 

Westplan verkocht in de zomer nog het complex Five West in Florida voor een bedrag van ruim 48 miljoen dollar. Op projectniveau leverde de verkoop ca. 1,8 keer de inleg op. Het project is onderdeel van het Westplan Residential Development Fund.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.