Nieuws

Westplan investeert in studentenwoningen

Westplan Investors investeert ruim 16 miljoen dollar in huurwoningen in studentenstad Athens, Verenigde Staten.

Westplan investeert ruim 16 miljoen dollar in de ontwikkeling en bouw van 124 huurwoningen in Athens, nabij Atlanta in de staat Georgia (Verenigde Staten). Dit komt neer op circa 133.000 dollar per woning aan bouwkosten. 

Westplan verwacht dat de class A-woningen ruim 1100 dollar per maand aan huur gaan opbrrengen en dat is in lijn met de huidige huren in de markt. Zodra het complex stabiel verhuurd is, zal het als één geheel verkocht worden aan een eindbelegger.

De verwachte looptijd van de investering ligt rond de drie jaar. In Athens is veel huuraanbod voor studenten, daarom mikt Westplan zich hier op postdoctorale studenten. "Er is vraag naar eenvoudige, goed geprijsde woningen voor, het klinkt tegenstrijdig, oudere en rustige studenten die niet meer in een studentenhuis willen wonen”, aldus Ewoud Swaak, directeur Westplan Investors.

Het benodigde eigen vermogen zal ondergebracht worden bij Nederlandse particuliere investeerders en family offices. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.