Nieuws

Annexum start emissie supermarktfonds

Annexum is een emissie gestart voor het Super Winkel Fonds.

Annexum is een emissie gestart voor het Super Winkel Fonds. 

Met een fusie van twee fondsen die in supermarkten beleggen is het grootste Nederlandse supermarktfonds ontstaan dat toegankelijk is voor particuliere beleggers, zo stelde de fondsaanbieder uit Amsterdam.

Het Super Winkel Fonds bevat 27 supermarkten in heel Nederland met een totaal winkeloppervlakte van 62.000 vierkante meter. Huurders zijn onder meer Albert Heijn, Plus, Jumbo, Aldi, Dirk en Lidl. 

De supermarktportefeuille heeft een actuele waarde van 135,2 miljoen euro, waarvan 89 miljoen euro gefinancierd wordt door Deutsche Postbank tegen een rente van 1,9%. Het eigen vermogen wordt toegankelijk voor particuliere beleggers. 

Annexum mikt op een direct rendement van 11% per jaar. Dit rendement acht de fondsaanbieder mogelijk vanwege onder meer de zeer lage rente die Deutsche Postbank rekent, een hoge bezettingsgraad van het fonds van 98,8% en lange looptijd van de huurcontracten.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus