Nieuws

Holland Immo Group rondt bouw parkeergarage Rotterdam af

Holland Immo Group heeft voor het Parking Fund IV de bouw van een parkeergarage in Rotterdam afgerond.

Holland Immo Group heeft voor het Parking Fund IV de bouw van een ondergrondse, openbare parkeergarage in Rotterdam afgerond. Dit maakte de vastgoedfondsaanbieder uit Eindhoven bekend. 

De parkeergarage met tweehonderd plaatsen werd in opdracht van VOF Pier III geleverd, een samenwerkingsverband van BPD Ontwikkeling en Synchroon Ontwikkelaars. VOF Pier III levert de parkeergarage op aan de nieuwe eigenaar Holland Immo Group en exploitant Q-Park.

De parkeergarage onder de woontorens Boston & Seattle op de Wilhelminapier is inmiddels geopend voor publiek, maar het totale project met appartementen, commerciële voorzieningen en privé parkeerplaatsen is nog aanbouw. De bouw van de woontorens Boston & Seattle verloopt volgens planning, aldus Holland Immo Group. 

Boston & Seattle bestaat uit twee woontorens van 23 verdiepingen hoog met 220 appartementen en 1.440 m2 voor winkels en horeca op de begane grond. Voor bewoners wordt op de verdiepingen 1 tot en met 4 een privé-parkeervoorziening gerealiseerd. Boven op de vijfde verdieping, tussen de twee torens in, komt een bijeenkomstruimte met dakterras. 

De bouw van de woontorens is in 2014 gestart. Het project wordt medio 2017 opgeleverd. 

Parking Fund IV belegt in twee openbare parkeergarages, te weten Q-Park Enschede en het genoemde Wilhelminapier. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.