Nieuws

Haerzathe plaatst eerste starterwoningen Klieverink

Haerzathe heeft de eerste van in totaal 217 starterwoningen aan de Karspeldreef in Amsterdam Zuidoost geplaatst.

Haerzathe heeft de eerste van in totaal 217 starterwoningen aan de Karspeldreef in Amsterdam Zuidoost geplaatst. Dit meldde de fondsaanbieder uit Oldenzaal.

Vorige maand is begonnen met de bouw van de starterswoningen en nu al worden de eerste woningen opgeleverd. Haerzathe koos voor de totstandkoming van de woningen voor conceptuele bouw, waarbij er wordt gebouwd op basis van concepten die vooraf zijn ontwikkeld door ontwikkelaars, architecten, bouwbedrijven of toeleveranciers. Volgens de fondsaanbieder ligt hierdoor de bouwsnelheid “vele malen” hoger dan bij traditionele bouw. Daarnaast zouden de ontwikkelkosten laag zijn, waardoor de starterswoningen betaalbaar blijven. 

Als gevolg verwacht Haerzathe dat alle woningen eind december al wordt opgeleverd en dat starters in het eerste kwartaal van 2016 kunnen instromen. 

Particuliere beleggers konden investeren in de bouw van de starterswoningen via het Klieverink Startersfonds. Haezathe mikt op een rendement van 8,45%.   

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Woningen in augustus 8,2% duurder
  2. Huizenprijzen stegen in juli met 7,4%
  3. Huizenprijzen in juni met 7,6% gestegen
  4. Coronacrisis vooralsnog geen vat op woningmarkt
  5. 13.000 gebouwen omgevormd tot woning