Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Londen grootste prijsstijging woningen ooit

Sterke vraag, weinig aanbod en lage rentetarieven zorgen ervoor dat de prijzen van woningen in Londen door het dak gaan.

Sterke vraag, weinig aanbod en lage rentetarieven zorgen ervoor dat de prijzen van woningen in Londen en het zuiden en zuidoosten van Engeland de grootste stijging ooit beleven.

Dat schrijft Adrian Bishop van Opp Today. De gemiddelde vraagprijs van een woning in Londen is nu 715.780 euro, op jaarbasis 12,6% meer. In het zuidoosten van Engeland bedraagt die prijs 511.270 euro (+ 9,1%) en in het oosten 499.794 euro (plus 7,9%). De stijging in deze gebieden stuwt het landelijke gemiddelde op, maar vooral in Noord-Engeland stagneren de prijzen.  

De gemiddelde vraagprijs van huizen in Engeland en Wales is nu 20% hoger dan in september 2008. Een huis staat gemiddeld 63 dagen te koop. De laatste vijf jaar stegen de prijzen in Londen met 54,6%. Een verdere stijging wordt voorzien.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Huizenprijzen stegen in juli met 7,4%
  2. Circulair bouwen zet vastgoedmarkt compleet op zijn kop