Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Winkelleegstand Amsterdam lager dan gemiddeld

De winkelleegstand in Amsterdam bevindt zich met 4,6% ver onder het Nederlands gemiddeld.

De winkelleegstand in Amsterdam bevindt zich met 4,6%  ver onder het Nederlands gemiddelde. van 7,9%. Ten opzichte van vorig jaar is er echter sprake van een lichte stijging.

Dat laat de gemeente Amsterdam weten op basis van cijfers van marktvorser Locatus. Vorig jaar was de leegstand in Amsterdam 4,4% en landelijk 7,5%. De leegstand is in 2015 in vergelijking met een aantal (grote) steden lager.

Amsterdam voert al jaren een beleid om diversiteit in winkelgebieden te stimuleren, aldus de gemeente. Zo zijn er straatmanagers ingevoerd en stelt de gemeente zich flexibel op bij bestemmingsplanwijzigingen. In Amsterdam is er nog steeds sprake van een divers aanbod voor winkel aankopen. Een waardevolle verworvenheid die de gemeente Amsterdam in stand wil houden.

Wat de leegstand van winkels betreft, is deze in Amsterdam weliswaar hoger dan een gezonde markt zou moeten laten zien, maar ruim lager dan het landelijk gemiddelde en zeker niet alarmerend. Het bevindt zich onder het Nederlands gemiddelde. Onder meer is dit te danken aan het (regionale) detailhandelsbeleid van de afgelopen decennia, stelt de gemeente Amsterdam. Door efficiënt met de ruimte om te gaan en niet overal (nieuwe) winkelgebieden toe te staan, is geen sprake van grootschalige leegstand.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Rente 5 voordeligste hypotheekaanbieders nog verder verlaagd
  2. Welke bank geeft de interessantste duurzaamheidskorting op uw hypotheek?
  3. Dit zijn de goedkoopste en duurste wijken van Nederland
  4. NVM meet grootste prijsstijging ooit: koophuis kost nu gemiddeld €410.000
  5. Beleggen in niet-beursgenoteerd vastgoed? 7 beginnerstips