Nieuws

Fastned laat investeerders gratis laden

Fastned heeft een nieuwe manier bedacht om investeerders aan te trekken.

Fastned, de bouwer van snellaadstations voor elektrische auto’s, heeft een nieuwe manier bedacht om investeerders aan te trekken. Wie minimaal 2.500 aandelen, tegen een waarde van tien euro, van het concern koopt, mag een leven lang gratis zijn auto opladen.

Dit kondigt Fastned dinsdag aan. Op dit moment exploiteert het bedrijf al 31 snellaadstations in Nederland en daar moeten er steeds meer bijkomen. De onderneming hoopt op een landelijk netwerk van tweehonderd stations langs snelwegen te kunnen plaatsen.

Wie zijn investering wil terugverdienen, moet wel even geduld hebben. Het FD berekenende dat investeerders 120.000 kilometer moeten rijden om de investering van 25.000 euro eruit te halen. Maar een woordvoerder laat aan de krant weten dat Fastned op termijn dividend wil uitkeren en dat er een koersstijging wordt verwacht als het gebruik van snellaadstations zal stijgen.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.