Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Mooi begin woningmarkt in 2015

In januari en februari van dit jaar werden 21.134 woningtransacties geregistreerd door het Kadaster.

In januari en februari van dit jaar werden 21.134 woningtransacties geregistreerd door het Kadaster. Dit is een stijging van 11,6% in vergelijking met de eerste twee maanden van 2014.

Dit blijkt uit onderzoek van Kadasterdata.nl. Vooral in Zuid Holland en Flevoland nam het aantal transacties flink toe. Alleen in Limburg nam het aantal verkopen iets af. De gemiddelde koopsom is toegenomen tot 219.400 euro, een stijging van 1,3% in vergelijking met de eerste twee maanden van 2014.

In Groningen en Utrecht is de stijging het grootst, Flevoland en Friesland kenden een daling van ruim 2%. In Utrecht is de gemiddelde koopsom met 257.900 euro het hoogst van het land. Het goedkoopst is Groningen met 164.700 euro.

Er werden in vergelijking met een jaar geleden procentueel wat minder twee-onder-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen verkocht en wat meer hoek- en tussenwoningen. Dit zorgde er voor dat de gemiddelde koopsom 1,3% lager ligt dan over het gehele jaar 2014 werd gemeten, zo meldt Kadasterdata.nl.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Amsterdam minder populair bij buitenlandse vastgoedbeleggers
  2. Bijna de helft van de kantoren moet groener
  3. Wat gaat er gebeuren met de panden van Hudson's Bay?
  4. Circulair bouwen zet vastgoedmarkt compleet op zijn kop
  5. Beleggen in hotelkamers: interessant?