Nieuws

Crowdfunding in sport verdubbeld

Sporters haalden in het afgelopen jaar ruim 150.000 euro op via crowdfunding. Een verdubbeling ten opzichte van 2013.

Sporters haalden in het afgelopen jaar ruim 150.000 euro op via crowdfunding. Er werd volgens adviesbureau Douw & Koren twee keer zo veel opgehaald als in het jaar ervoor.

Per project leggen investeerders rond de 6.600 euro in voor een sportproject. Dat geld wordt dan vaak gebruikt voor het betalen van hoge kosten voor trainingen of wedstrijden in het buitenland.
Crowdfunding wordt door sporters steeds vaker ingezet om projecten te financieren. Volgens Simon Douw van Douw & Koren komt dit omdat het NOC*NSF de geldkraan gedeeltelijk heeft dichtgedraaid, waardoor het voor sommige topsporters moeilijker wordt om hun sport te financieren. “Voor de laag daaronder, de talenten en de amateurs die op een hoog niveau hun sport beoefenen, is het een goede manier om dure stages of wedstrijden te bekostigen," aldus Douw tegenover de NOS.

Crowdfundingsacties van sporters kennen een hoog slagingspercentage: 80% van de projecten haalt de benodigde financiering binnen.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Nederlandse crowdfundmarkt groeit met 52%
  2. De 10 grootste crowdfund blunders
  3. “Bovengrens AFM beperkende factor bij crowdfunding”
  4. Crowdfunders investeren hogere bedragen
  5. Beleggen in hypotheken: een lucratieve business?