Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Westplan herfinanciert projecten

Westplan heeft bij HSBC drie herfinancieringen afgesloten ter waarde van 81,5 miljoen dollar voor drie projecten.

Westplan heeft bij HSBC drie herfinancieringen afgesloten ter waarde van 81,5 miljoen dollar voor zijn projecten Design District in Dallas, Alta Cave Creek in Phoenix en Alta Frisco in Frisco (Verenigde Staten). Op korte termijn verwacht Westplan de closing van een nog een lening van 31 miljoen dollar voor Mountain Vista in Phoenix.

De vastgoedonderneming betaalt voor de nieuwe financieringen een variabele rente van krap 2%. Dat is een fractie van het tarief van 7 tot 7,25% op de voorgaande herfinancieringen uit 2011 bij GE Capital. Volgens Taco Ulrich, partner van Westplan, illustreert de veel lagere rente een enorme verandering op de financieringsmarkt. "Drie jaar geleden kon je bijna nergens terecht voor financiering. Nu beconcurreren banken elkaar op rentepercentages en voorwaarden."

Ook met de projecten zelf gaat het volgens Westplan beter dan in 2011. Stijgende huurinkomsten en hogere bezettingsgraden zorgden voor meer exploitatie-inkomsten. Ook steeg de waarde van de portefeuille door de toegenomen vraag van beleggers naar appartementencomplexen.

"Dankzij de lagere, variabele rente kunnen we de cashflow sterk verbeteren. En daarmee de distributies naar onze investeerders," aldus Ewoud Swaak, directeur van Westplan. De onderneming wil de appartementen nog een aantal jaren exploiteren en daarna verkopen. Westplan verandert van fondsaanbieder in projectontwikkelaar en wil daartoe dit jaar ook al ruim 4.000 woningen verkopen. 

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.