Nieuws

Kroes moet start-ups naar Nederland halen

Voormalig eurocommissaris Neelie Kroes wil buitenlandse start-ups overtuigen om zich in Nederland te vestigen.

Voormalig eurocommissaris Neelie Kroes wil buitenlandse start-ups overtuigen om zich in Nederland te vestigen. Zij wil Nederland op de kaart zetten als dé Europese vestigingsplaats voor beginnende bedrijven. 

Al in oktober liet minister Kamp van Economische Zaken doorschemeren dat hij een start-up-ambassadeur wilde aanstellen om de internationale positie van Nederlandse bedrijfjes te versterken. Deze taak is nu dus weggelegd voor Kroes, die in mei liet weten zich niet meer beschikbaar te stellen voor een derde termijn als commissaris. Vanuit Amsterdam zal zij een nieuwe generatie ondernemers de kans geven in Nederland hun talenten te ontwikkelen, te innoveren en banen te creëren.

Volgens Kamp zijn er al steeds meer succesvolle startende bedrijven in Nederland. “Maar onze ambitie moet verder reiken. We willen meer start-ups uit andere landen aantrekken en meer Nederlandse ondernemingen laten doorgroeien tot grote bedrijven met internationale allure,” aldus Kamp. 

Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes staat Nederland in de top zeven grootste broedplaatsen voor start-ups.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Kleine landen zijn een kweekvijver voor unicorns
  2. Dit zijn de verschillende investeringsfases van een start-up
  3. Deze nieuwe financieringsvorm is aan een opmars bezig