Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Obligatiefonds Haerzathe Studentenunits geplaatst

Het nieuwe obligatiefonds Haerzathe Studentenunits II is op 1 december van start gegaan.

Het nieuwe obligatiefonds Haerzathe Studentenunits II is op 1 december van start gegaan. Met de start is de inschrijvingsperiode voor het fonds beëindigd. Haerzathe Investments heeft binnen vijf weken het totaal benodigde obligatievermogen van 6.250.000 euro opgehaald bij particuliere beleggers.

Met de obligatielening financiert Haerzathe Studentenunits II de uitbreiding van de Spinozacampus in Amsterdam met 552 volledig verhuurde studentenwoningen. Er was ruime belangstelling voor de in totaal 250 obligaties van 25.000 euro per stuk. Het fonds is overtekend. Haerzathe Investments voorziet hiermee in een grote vraag naar zelfstandige en betaalbare studentenwoningen in Amsterdam.

Huurder Stichting Duwo zal de woningen voor een periode van zestien jaar exploiteren. Duwo is met ruim 27.000 eenheden de grootste studentenhuisvester van Nederland. Een groot deel van de woningen wordt gehuurd door studenten van het University College van de Hogeschool In Holland, waarmee Duwo een samenwerking heeft opgestart.  

Haerzathe Investments is al begonnen met de bouw van de woningen. Op 10 december staat de plaatsing van de eerste units gepland. De 552 woningen worden in vijf gebouwen gerealiseerd en gefaseerd worden opgeleverd. Het eerste gebouw wordt op 1 mei 2015 opgeleverd aan de huurder. Per deze datum zal de huurverplichting voor deze woningen ingaan. Het laatste gebouw wordt op 1 augustus 2015 opgeleverd.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Beleggen in neushoorn-obligaties: slim idee?
  2. Fonds met MKB-leningen: slimme belegging?