Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Noors staatsfonds koopt voor 1,5 miljard kantoren VS

Het Noorse staatsfonds heeft voor 1,5 miljard dollar een belang genomen in kantoren in Boston

Het Noorse staatsfonds Norges Bank Investment Management (NBIM) heeft voor 1,5 miljard dollar een 45-procentsbelang in drie Amerikaanse kantoren gekocht van Boston Properties.

Het betreft de kantoren 601 Lexington Avenue in New York en Atlantic Wharf Office Building en 100 Federal Street, beide in Boston. Dat blijkt uit berichtgeving van persbureau Bloomberg. Vorig jaar kocht NBIM al een zelfde belang in de Times Square Tower in New York van Boston Properties, de grootste Amerikaanse kantoren-REIT (real estate investment trust). Dat NBIM aast op topkantorenvastgoed in New York en Boston, liet het staatsfonds eind juni al weten.

NBIM kondigde daarin aan binnen 2,5 jaar voor ongeveer 20 miljard euro in voornamelijk direct commercieel topvastgoed te investeren. Doel is de oprichting van een mondiale portfolio van winkel- en kantorenvastgoed in een beperkt aantal grote steden in met name Amerika en Europa.

Het  Noorse staatsfonds, dat nu een totale omvang van zo’n 650 miljard euro heeft, wil uiteindelijk een belegd vermogen van 5% in vastgoed hebben. Nu heeft Norges ongeveer 1,2% van zijn vermogen in vastgoed belegd. 

 

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. 25% minder kantoorruimte verhuurd of verkocht in 2020
  2. UBS: Ook huurprijzen kantoren op A-locaties zullen dalen
  3. CBRE verhoogt prognose beleggingsvolume vastgoed
  4. 'Vraag naar kantoorvastgoed zal juist toenemen'
  5. CBRE: Kantorenmarkt nu weerbaarder dan tijdens kredietcrisis