Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Palmer Capital verkoopt kantoorgebouw in Bratislava

Palmer Capital Emerging Europe Property Fund verkoopt kantoorgebouw Racianska 71 in de Slowaakse stad Bratislava.

Palmer Capital Emerging Europe Property Fund (PCEEPF) verkoopt kantoorgebouw Racianska 71 in de Slowaakse stad Bratislava aan een lokale ondernemer. De verkoopopbrengst bedraagt 500.000 euro wat overeen komt met de taxatiewaarde eind 2013. De transactie zal naar verwachting binnen anderhalve maand afgerond zijn.

De opbrengst wordt gebruikt voor aflossing van de banklening bij Tatra Banka. Hierdoor verbetert de schuldgraad van de portefeuille van dit Nederlandse vastgoedfonds van 47,5 naar 47%. Doordat het gebouw gedeeltelijk leegstond, stijgt de bezettingsgraad van het portfolio door naar 71,9%.

De verkoop van Racianska 71 maakt deel uit van het herfinancieringsplan van PCEEPF zoals dat isaangekondigd tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van 19 juni 2014. Conform het streven van het management neemt het aandeel van het Slowaakse vastgoedportfolio ten opzichte van het totale vastgoedportfolio door de transactie af.

 

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.