Nieuws

Nieuw: MKB Aandelen

Het MKB Fonds introduceert een nieuwe manier om in MKB-bedrijven te investeren: MKB Aandelen.

MKB Fonds bekend van de uitgiftes van MKB Obligaties, introduceert een nieuwe manier om in Nederlandse MKB-bedrijven te beleggen: MKB Aandelen. Dit meldt MKB Fonds in een persbericht.

Het nieuwe fonds, het MKB Mixfonds, wordt gelanceerd zodra het prospectus is goedgekeurd door toezichthouder AFM. De boogde omvang van het MKB Mixfonds is 15 miljoen euro. 

De MKB Aandelen kunnen halfjaarlijks worden verhandeld op het handelsplatform van Van Lanschot, met wie MKB Fonds een samenwerkingsverband is aangegaan. Het MKB Fonds investeert gemiddeld tussen de 400.000 en 3 miljoen euro per bedrijf. 

Combinatie

In het MKB Mixfonds worden obligatiebeleggingen gecombineerd met aandelenbeleggingen:

  • dankzij de inbreng van obligatiebeleggers hebben aandelenbeleggers een groter fonds om rendement mee te maken en spreiding aan te brengen
  • dankzij de inbreng van aandelenbeleggers heeft het fonds een hoge solvabiliteit van 30% wat als buffer dient voor de obligaties

In het nieuwe mixfonds kunnen beleggers zelf bepalen of ze met obligaties, aandelen of een combinatie van beide willen deelnemen.

  • de MKB Aandelen, met een geprognosticeerd rendement van 15% op jaarbasis, zullen verkrijgbaar zijn vanaf 100.000 euro
  • de MKB Obligaties hebben een couponrente tussen de 6% en 7%, afhankelijk van de inleg en zijn verkrijgbaar vanaf 15.000 euro

Fondsgegevens

MKB Fonds investeert in (familie)bedrijven in het Nederlandse MKB en richt zich met name op investeringen bedoeld voor financiering van bedrijfsopvolging. Het investmentteam beheert op dit moment twee gesloten fondsen:

  • MKB Participatiefonds I
  • MKB Participatiefonds II

Het totaal belegd vermogen in deze fondsen is 14 miljoen euro.

De bedrijven waarin de fondsen investeren, realiseren gezamenlijk meer dan 100 miljoen euro omzet en bieden directe werkgelegenheid aan circa 800 mensen en indirect aan circa 2.500 mensen in binnen- en buitenland.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.