Nieuws

2,5 miljard extra kredietruimte mbk

Het kabinet wil tot 2,5 miljard euro aan vermogen en kredieten verschaffen aan het mkb.

Het kabinet wil tot 2,5 miljard euro aan vermogen en kredieten verschaffen aan het mkb. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken aan de Tweede Kamer in een aanvullend actieplan voor mkb-financiering.  

Het kabinet wil het mogelijk maken dat ondernemers in het midden- en kleinbedrijf meer geld kunnen lenen om groeiplannen te financieren. 

"Ondernemers zien in de aantrekkende economie steeds meer kansen om te groeien. Helaas hebben ondernemers dikwijls een zwakke financiële positie, is het risico voor banken toegenomen en zijn er onvoldoende alternatieven voor financiering via de bank", aldus Kamp. "Daarom neemt het kabinet maatregelen om het eigen vermogen van mkb-ers te versterken, het financieringsaanbod te verbreden en ondernemersvaardigheden te verbeteren."

Het kabinet zal garant staan voor diverse fondsen. Dat moet private investeerders stimuleren tot extra marktfinanciering. Zo zal het ministerie van Economische Zaken voor vijfhonderd miljoen euro garant staan voor de financiering van een door private investeerders op te richten fonds, het Achtergestelde Leningenfonds. Naast de vijfhonderd miljoen stelt EZ ook honderd miljoen euro beschikbaar aan het al bestaande Dutch Venture Initiative.  

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.