Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

OVG ziet af van beursgang

Projectontwikkelaar OVG ziet af van plannen om via een blind pool geld op de beurs op te halen op kantoren te kopen.

Projectontwikkelaar OVG ziet af van plannen om via een blind pool geld op de beurs op te halen om kantoren te kopen. Dat zegt topman Coen van Oostrom vandaag in een interview met Het Financieele Dagblad.

De afgelopen drie maanden is die mogelijkheid onderzocht maar volgens Van Oostrom is een beursgang ‘formeel en duur’ en  overbodig omdat er voldoende interesse is van institutionele beleggers om in een niet-genoteerd vastgoedvehikel te stappen. Verder wil hij nog niets over zijn plannen kwijt. ‘Wij maken na de zomer bekend binnen wat voor vehikel we dat gaan doen en welk vastgoed we zullen kopen.’

Van Oostrom is in ieder geval van plan om ‘optimaal’ van de voorspelde opleving te profiteren en is daarom naast projectontwikkeling ook in kantoren gaan beleggen. De kantorenmarkt staat volgens hem ‘aan de vooravond van een grote wederopstanding.’ Samen met zakenbank Goldman Sachs werd in 2013 een kantorenportefeuille met acht complexen gekocht ter waarde van 150 miljoen euro.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Huizenprijzen op nieuw record maar minder woningen verkocht
  2. Beleggen in niet-beursgenoteerd vastgoed? 7 beginnerstips
  3. NVM meet grootste prijsstijging ooit: koophuis kost nu gemiddeld €410.000
  4. Helft van de huizen wordt verkocht boven de vraagprijs
  5. Gekte huizenmarkt houdt aan: huizenprijzen in mei met 12,9% gestegen