Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Herstel woningmarkt VS houdt stand

De verkoop van nieuwe woningen in de Verenigde Staten is in januari onverwacht gestegen naar het hoogste niveau in vijf jaar.

De verkoop van nieuwe woningen in de Verenigde Staten is in januari onverwacht gestegen naar het hoogste niveau in vijf jaar. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers van het Amerikaanse ministerie van handel, schrijft persbureau Bloomberg.

Het aantal verkopen steeg vergeleken met december 2013 met 9,6% tot omgerekend 468.000 op jaarbasis. Economen hadden vanwege de strenge winter in de VS juist rekening gehouden met een daling van 3,4% tot 400.000 verkochte nieuwbouwwoningen op jaarbasis.

De mediane verkoopprijs steeg in januari vergeleken met januari 2013 met 3,4% tot 260.100 dollar. Ondanks een hogere hypotheekrente en een minder snelle prijsstijging is het herstel van de Amerikaanse woningmarkt robuust, stellen analisten tegen Bloomberg.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  3. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  4. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober
  5. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’