Nieuws

Westplan keert uit

Westplan keerde in het derde kwartaal 8,6 miljoen dollar uit aan beleggers.

Westplan keerde in het derde kwartaal 8,6 miljoen dollar uit aan beleggers. De fondsaanbieder, die zich specialiseert in Amerikaanse huurwoningen, zag het operationeel inkomen stijgen met 9,2% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012. 

Westplan verkocht in 2013 vier appartementencomplexen, waaronder recent het complex Alta Royal Oaks in Houston, Texas. Met de verkoop kwam het totaalrendement uit op 61%. Verder zag de fondsaanbieder de geïnde huren stijgen met 5% in het derde kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde bezetting kwam uit op 92,6%.

“Voor het komende jaar verwachten we een verdere toename van de exploitatieresultaten,” zegt Ewoud Swaak, directeur van Westplan in Atlanta. “Echter zullen de huren en daarmee het netto exploitatieresultaat minder snel stijgen dan de voorgaande twee jaren.” 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.