Nieuws

Westplan koopt grond in Athens

Westplan heeft in Athens in de Verenigde Staten grond gekocht voor de bouw van een huurcomplex.

Westplan Investors heeft voor 2,65 miljoen dollar een lening overgenomen van de Amerikaanse Synovus Bank. Dit meldt Westplan in een persbericht. Via deze lening is Westplan eigenaar geworden van:

  • 34 ontwikkelde kavels
  • 6 woningen
  • 17,8 hectare bouwgrond
  • een stuk grond voor de bouw van 124 huurappartementen.

Volgens Taco Ulrich, directeur van Westplan is de lening met een grote korting overgenomen. Hierdoor heeft Westplan de grond en de woningen in Athens (Georgia, Verenigde Staten) voor aantrekkelijke prijzen gekocht. De aankoop van de lening is geheel gefinancieerd door een onderhandse lening bij een selecte groep Nederlandse relaties van Westplan.

Taco Ulrich meldt tevens dat het Westplan gaat om de grondpositie van de huurwoningen. "Het bestemmingsplan is rond en op basis van de inkoopprijs kunnen we hier zeer concurrerend een huurcomplex bouwen."

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.