Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Studentenwoningen op lege kavels

Amsterdam moet ongebruikte bouwkavels beschikbaar stellen voor ontwikkelaars van studentenwoningen. Dat vindt D66.

Amsterdam moet ongebruikte bouwkavels beschikbaar stellen voor ontwikkelaars van studentenwoningen. Dat voorstel doet de Amsterdamse fractie van D66 in het Parool.

Volgens D66 stijgt het aantal studenten in Amsterdam van 120.000 tot 140.000 in 2018. Bovendien is er al een structureel tekort aan studentenwoningen. De geplande bouw van studentenhuizen is niet voldoende om in het tekort te voorzien.

‘In Amsterdam staat veel bouwgrond leeg. Wat ons betreft wordt die grond zo veel mogelijk benut door deze een tijdelijke bestemming te geven. Studentenwoningen zijn daarvoor een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Spinozacampus in Zuidoost. Daar worden 1150 studentenwoningen gerealiseerd voor de komende vijftien jaar. Dit concept moeten we op meer plaatsen in de stad toepassen’, aldus D66-woordvoerder Marjo Visser.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.