Terug naar discussie overzicht

Randstad

Randstad 2015

563 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Ik denk dat Randstad vandaag mee omhoog gaat op de cijfers van USG.
En wellicht ook op het gelijk gebleven advies van ING met een kleine aanpassing in het koersdoel.
brilkoker
0
Pietje.
Ik heb inderdaad war taal.
Maar heb genoeg kennis en weet van randstad wat ik niet mag vertellen.
Zie het als geheim Schrift en doe er je voordeel mee.
En als je het onzin vindt is mijn doel bereikt.
[verwijderd]
0
Kijk, een profeet met het Heilige Schrift in ons midden. Interessant;-)! Ik werk al 20 jaar bij Randstad. Maar dat doet hier niet terzake. Want niemand kan vooruitkijken; de toekomstige koers van een aandeel is van zoveel dingen afhankelijk. Ook die van Randstad. Dus dat kan en doe ik dan ook niet.
Boer Willem
0
Terwijl het nu bal is voor de koers van USG (+6,5% op dit moment) lijkt het feest voor Randstad al weer voorbij, daalt in lijn met de gehele beurs.
voda
0
Slag om uitzendmarkt

door Paola van de Velde

AMSTERDAM - De Nederlandse uitzendsector staat aan het begin van een stevige consolidatieslag. De grote spelers in de markt, Randstad, Adecco, Manpower en USG People zullen steeds meer marktaandeel veroveren ten koste van de kleinere uitzendbedrijven.
Dat voorspelt Rob Zandbergen, de topman van USG People, bekend van de merken Unique, Start People en Secretary Plus.
De snel voortschrijdende automatisering van het recruitmentvak speelt daarbij een belangrijke rol. „Klanten willen 24 uur per dag toegang hebben tot online portals waar zij goede en direct beschikbare flexkrachten kunnen vinden en inhuren. Kleinere uitzendbureaus hebben vaak niet de kennis, kunde en financiële middelen in huis om flink te kunnen investeren in nieuwe technologieën die dit mogelijk maken.”

BEREIKBAAR

„Voorheen kon een kleine uitzendondernemer de concurrentie met de grote labels goed aan door gewoon wat harder te lopen. Maar ook ’s avonds en op zaterdag of zondag bereikbaar zijn voor de klant is tegenwoordig niet meer voldoende. Klanten willen indien nodig ook om drie uur ’s nachts kunnen inloggen om een geschikte kandidaat te boeken voor de volgende dag. Innovatieve it-tools zijn daarvoor nodig.”
Arun Rambocus, director investor relations bij Randstad, herkent de trend. „Klanten gaan steeds professioneler en daarmee scherper flexibele arbeid inkopen. Ze willen hun uitgaven nationaal en soms zelfs internationaal bundelen en uitbesteden aan steeds minder partijen. Dit gaat logischerwijs ten koste van de kleinere, lokale bureaus. We zien dit in alle industrieën: van de catering en de logistiek tot de it.”

INTERCEDENT

Investeren in vooruitstrevende technologie is de manier om je te onderscheiden van de concurrentie, stelt Rambocus. „Zo bieden wij op maat gemaakte online tools voor klanten waar geen intercedent meer aan te pas komt. De klant vult in waar en wanneer hij mensen nodig heeft en de computer zoekt razendsnel naar een match in de pool van uitzendkrachten die daarin hun beschikbaarheid hebben aangegeven.”
Volgens Jurrien Koops, directeur van uitzendkoepel ABU, zal de digitalisering van informatie de recruitmentbranche op korte termijn sterk gaan veranderen. „Maar hoe precies durf ik niet te zeggen. Vooralsnog zien wij bij onze leden, dat zij - op verzoek van de klant - een steeds breder pakket van dienstverlening aanbieden, van uitzenden, payrollen, werving & selectie tot outplacement. Dat kan in het voordeel van de grote jongens zijn. Anderzijds is er tegelijkertijd ook meer en meer ruimte voor superspecialisten.”

SPECIALISEREN

Wim Davidse, trendwatcher binnen de flexmarkt, zet vraagtekens bij de voorspelling van Zandbergen. „Ik zie dit nog niet terug in de cijfers. Sinds het uitbreken van de crisis in 2008 hebben de kleinere partijen in de uitzendmarkt juist aandeel veroverd op de top tien spelers. Van 60% zijn ze opgeschoven naar 66%.”
De kleinere uitzendondernemers doen er in zijn ogen verstandig aan zich zoveel mogelijk te specialiseren. „Want de grootste groeiers op dit moment zijn niche-spelers die diensten aanbieden die niemand anders levert, zoals bijvoorbeeld Driessen HRM die alles rondom flexibele arbeid biedt voor de overheid.”

Bron: (betaald)

www.telegraaf.nl/premium/dft/dftavond...
k / v
0
Boer Willem
0
Boer Willem
0
Maar wel elke dag licht dalend in een stijgende beurs.
Even stoom afblazen na het geweld van vorige week.
Boer Willem
0
Adecco kelderde bijna 9 procent in Zürich. 's Werelds grootste uitzendconcern schreef honderden miljoenen euro's af op bedrijfsonderdelen, vooral in Duitsland en Oostenrijk, en leed vorig kwartaal een nettoverlies van ruim een half miljard euro. Concurrent Randstad verloor 2,5 procent in de AEX.

Boer Willem
0
Randstad vandaag op dit moment het bestpresterende aandeel op de beurs.
en
oprichter en grootaandeelhouder Frits Goldschmeding toch maar mooi nummer 1 in de Quote 500 , mede dankzij de fraaie koersstijging van Randstad dit jaar.
Peildatum voor Quote trouwens 1 augustus, notering toen 62 euro.
k / v
0
di 17 nov 2015, 07:51
Randstad ziet groei aantrekken
AMSTERDAM (AFN) -
Randstad heeft zijn omzet in oktober en november sterker zien groeien dan in het derde kwartaal. Dat meldde het uitzendconcern dinsdag, in de aanloop naar een conferentie voor analisten en beleggers.

De omzet van Randstad nam in oktober met 7,7 procent toe, na een stijging met ruim 5 procent in het derde kwartaal. In november ziet 's werelds op een na grootste uitzender vooralsnog dezelfde ontwikkeling als in de voorgaande maand. Vooral in Europa trekt de groei aan, met name dankzij aanzienlijke verbeteringen in Frankrijk en Spanje. In Nederland hield de stevige groei van het derde kwartaal aan, net zoals in de Verenigde Staten.
Randstad ligt naar eigen zeggen op koers om zijn besparingsdoelen dit en volgend jaar te halen. Daarnaast kan worden voldaan aan de ambitie om de winstmarge (ebita) volgend jaar op 5 à 6 procent te krijgen, als de huidige groei aanhoudt.
k / v
0
8:47
Randstad bevestigt margedoelstelling 2016
8:45
*Randstad: perm fees waren 9% hoger in oktober
8:32
*Randstad: volledig contant dividendvoorstel voor 2015
8:31
*Randstad: volumetrend in november tot nu toe gelijk aan oktober
8:31
*Randstad: EBITA-marge 5-6% in 2016 binnen bereik
8:30
*Randstad: op koers voor kostenbesparing EUR60-70 mln in 2015-16
8:29
*Randstad: omzetgroei 7,7% in oktober
voda
0
Randstad ziet positieve trends doorzetten bij bescheiden visibility - 2de Update

(Tweede update van bericht 'Randstad bevestigt margedoelstelling 2016' om meer informatie van de capital marketsday en de actuele koers te verschaffen.)


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad nv (RAND.AE) bevestigt dinsdag in een trading update, voorafgaand aan de beleggersdag in Londen, de margedoelstelling voor 2016 en stelt dat de omzetgroei in oktober is toegenomen ten opzichte van het derde kwartaal.

Het uitzendbedrijf stelt dat de beoogde EBITA-marge van 5-6% in 2016 haalbaar is, ervan uitgaande dat de huidige groeitrend doorzet. Randstad meldt ook op koers te liggen om in 2015 en 2016 voor EUR60 miljoen tot EUR70 miljoen aan kosten te besparen.

Het concern neemt bovendien aanvullende maatregelen om meer kosten te besparen. Zo moeten de IT-kosten met 20% verlaagd worden door een wereldwijde IT-infrastructuur te realiseren. Deze kosten bedroegen in 2014 EUR250 miljoen.

In oktober steeg de omzet per gewerkte dag autonoom met 7,7%. Dit is een versnelling van de groei van 5,4% in het derde kwartaal. De volumes in november tot nu toe bevestigen dat deze trend doorzet, meldt de onderneming. De brutowinst groeide in oktober met 8,4% ten opzichte van 5,8% in het derde kwartaal. De inkomsten uit perm fees stegen 9%. In het derde kwartaal van 2013 bedroeg de stijging 13% op jaarbasis.

Randstad ziet algemeen de positieve trend zich voortzetten, maar voegt toe dat het vermogen om vooruit te kijken, beperkt blijft.

Randstad stelt voor het dividend over 2015 geheel in contanten uit te keren, sinds 2013 conform een pay out-ratio 40% tot 50% van de aangepaste winst per aandeel.

Chief executive officer Jacques van den Broek stelt op deze beleggersdag in Londen aan het begin van zijn presentatie al vast dat technische innovatie een steeds belangrijker onderdeel van de dienstverlening van de onderneming uit Diemen wordt. In dat licht beoordeelt Van den Broek de overname van RiseSmart in september van dit jaar als zeer bevredigend. RiseSmart is actief in digital outplacement.

Total Talent Architecture (TTA), geintroduceerd in 2014, is nu in 10 landen geimplementeerd. Met een TTA maakt Randstad een profiel van een werkgever. In dat profiel kunnen verschillende knelpunten in de arbeidsprocessen van een bedrijf naar voren treden. Met die kennis benadert Randstad zo'n bedrijf voor een gesprek met als oogmerk een opdracht. Tot nu toe zijn er meer dan 100 klanten benaderd en op korte termijn moeten er daar nog meer dan 100 bij komen.

Het draait bij Randstad steeds meer om de zogeheten 'access to talent', "een groeiende bron van zorg bij onze opdrachtgevers", aldus Van den Broek.

Per regio omschrijft Van den Broek Frankrijk nog steeds als een lastige markt. Chief financial officer Robert Jan van de Kraats signaleert verder een goede prijsontwikkeling in de Verenigde Staten en Zuid-Europa, maar prijsdruk in Nederland.

Toekomstige overnames moeten onder andere aanvullend zijn, zich bevinden in de top-3 van een markt, actief zijn in markten waar Randstad al aanwezig is en gericht zijn op professionals. Van de Kraats noemt acquireren op zich niet zo moeilijk, "de uitdaging zit 'm vooral in het succesvol maken van een overname", aldus de financieel topman van Randstad.

De trading update wordt goed ontvangen door beleggers: het aandeel noteert dinsdag rond 15.20 uur 6,7% hoger op EUR57,24 bij een voorlopig hoogste dagnotering op EUR57,91. Het aandeel sloot maandag op EUR53,63. De AEX noteert 2,4% hoger.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

k / v
0
563 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Direct naar Forum

Aanbieder
Status Informatie
Type object
Meer