Nieuws

Heerenstede schort rentebetaling op

Heerenstede Duitsland Winkelfonds II is genoodzaakt om de rentebetaling van de obligatielening voorlopig op te schorten.

Heerenstede Duitsland Winkelfonds II is genoodzaakt om de rentebetaling van de obligatielening voorlopig op te schorten. Discussies met de bancaire financier over aanpassingen in de voorwaarden en condities van de hypothecaire leningen zijn nog steeds niet beslecht. 

Dit meldt vastgoedbedrijf Heerenstede in een brief aan obligatiehouders. De discussie met ING Bank ontstond na hertaxatie van het vastgoed. Daarnaast verhoogde de financier de opslagen op leningen, terwijl het fonds het risico op rentemutatie heeft afgedekt door middel van langjarige rentecontracten. 

“Hierdoor is de liquiditeitspositie van Duitsland Winkelfonds II zodanig verslechterd dat een rentebetaling op dit moment niet mogelijk is,” zo laat de vastgoedonderneming weten. “Wij vechten deze handelswijze van ING Bank aan en zullen waar nodig overgaan tot het treffen van rechtsmaatregelen.” 

De recente taxaties van het vastgoed vielen lager uit, waardoor herfinanciering of verkoop van het vastgoed op korte termijn minder realistisch lijkt. Heerenstede hoopt dat ING Bank een voorstel zal doen om het fonds voor een langere periode te financieren, maar de financier heeft zich vooralsnog zeer terughoudend opgesteld. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.