Nieuws

‘Onderzoek naar bedrijfsfinanciering nodig’

De mogelijkheden voor bedrijfsfinanciering zijn nog niet ideaal. Organisaties roepen op tot een onderzoek.

De mogelijkheden voor bedrijfsfinanciering zijn nog niet ideaal. Dit stellen MKB-Nederland en VNO-NCW. De organisaties roepen op tot een onderzoek naar betere mogelijkheden om te investeren in bedrijven. 

Volgens MKB-Nederland en VNO-NCW is er door de verscherpte kapitaals- en liquiditeitseisen op banken weinig geld beschikbaar voor risicovolle kredietverleningen, zoals voor innovatie en starters. "Bedrijfsfinanciering is juist van belang voor een aantrekkende economie,” aldus de ondernemersorganisaties. 

Begin maart deed de commissie Van Dijkhuizen onderzoek naar de mogelijkheden voor pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen om een grotere rol te spelen bij woningfinanciering. “Een vergelijkbare verkenning is ook nodig bij banken, institutionele beleggers en het bedrijfsleven," laten MKB-Nederland en VNO-NCW weten. "Hoe de financiering van bedrijfskredieten kan worden verbeterd, is namelijk een brandende vraag.”

Ook Delta Lloyd ziet het belang van kredietverlening voor bedrijven en wil een grote rol van betekenis spelen op de markt voor bedrijfsfinanciering. Recent kocht het een mezzaninefonds om Nederlandse bedrijven te helpen bij de realisering van (groei-)ambities.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.