Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Bouwfonds Parking Fund II koopt parkeergarage Groningen

Het Bouwfonds European Real Estate Parking Fund II heeft parkeergarage Westerhaven in Groningen gekocht.

Het Bouwfonds European Real Estate Parking Fund II van Bouwfonds REIM heeft parkeergarage Westerhaven in Groningen aangekocht. Verkoper is Bouwinvest, namens Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund.

Met 807 parkeerplaatsen is Westerhaven de op een na grootste parkeergarage van de stad. De parkeergarage is gunstig gelegen aan de binnenring en maakt deel uit van een 14.000 m2 groot winkelgebied. De parkeergarage wordt verhuurd aan de Gemeente Groningen en beheerd door Q-Park.

Roosen, fondsmanager Bouwfonds European Real Estate Parking Fund II liet weten: "Dit is de eerste aankoop voor dit fonds en we verwachten in de komende maanden meer investeringen te doen, dankzij onze sterke acquisitiepijplijn van parkeergarages".

Bouwfonds REIM beheert momenteel circa 350 miljoen euro aan in parkeergarages belegd vermogen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.