Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

'Huizenprijs daalt met 7% in 2013'

De huizenprijzen dalen dit jaar gemiddeld met 6% en volgend jaar met 7%. De verschillen per segment en regio zullen groter zijn.

De huizenprijzen dalen dit jaar gemiddeld met 6% en volgend jaar met 7%, maar de verschillen per segment en regio zullen groot zijn. Dat verwachten economen van de Rabobank, zo blijkt uit het maandag verschenen Kwartaalbericht Woningmarkt.

Ze gaan ervan uit dat het verschil tussen vraag en aanbod op de Nederlandse woningmarkt het komende anderhalf jaar niet zal verdwijnen, al wijzen de voornemens van het kabinet voor de koop- en huurmarkt in de goede richting. De Rabo-economen denken dat deze maatregelen op termijn zullen zorgen voor meer evenwicht tussen huur- en koopmarkt. Ze dringen erop aan om zo snel mogelijk volledige duidelijkheid te scheppen over het voorgenomen beleid.

In het derde kwartaal zijn de prijzen voor bestaande koopwoningen opnieuw gedaald, staat in het rapport. Ten opzichte van het tweede kwartaal ging het om 3,7%. Volgens de Rabo-economen komt de daling niet als een verrassing. Bij de kopers is sprake van gebrek aan vertrouwen en mogelijkheden, terwijl de concurrentie tussen de verkopers groot blijft. De vraagprijs daalt echter maar zeer geleidelijk, doordat veel kopers geen dringende noodzaak hebben om te verkopen. Ook de mogelijke restschuld weerhoudt hen ervan met de prijs te zakken.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Lees meer

  1. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  2. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober