Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

ING leent minder uit

ING Real Estate Finance heeft in het derde kwartaal haar leningportefeuille met zevenhonderd miljoen euro teruggebracht.

ING Real Estate Finance brengt het aantal vastgoedleningen nog verder terug. De financier heeft in het derde kwartaal haar leningportefeuille met zevenhonderd miljoen euro teruggebracht. Dit meldt PropertyNL. 

In het afgelopen jaar bezuinigde ING 3,2 miljard euro op vastgoedleningen. De daadwerkelijke verliezen op de portefeuille bleven volgens de financier beperkt, dankzij het grote aandeel prime real estate, variatie in huurcontracten en de kwaliteit van de huurders. ING boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 609 miljoen euro, ruim een miljard minder dan een jaar eerder. 

ING Group heeft voor 1339 miljoen euro aan vastgoedinvesteringen op de balans staan, iets minder dan aan het eind van het tweede kwartaal (1342 miljoen euro). 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober