Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Bouwfonds REIM lanceert Private Dutch Parking Fund I

Bouwfonds REIM heeft zijn Private Dutch Parking Fund I gelanceerd.

Bouwfonds REIM heeft zijn Private Dutch Parking Fund I gelanceerd. Het op Duitse beleggers gerichte, niet-genoteerde fonds investeert in zes bestaande parkeergarages in Nederland.

Q-Park verkocht de objecten eind 2011 aan Bouwfonds REIM en huurt ze voor 45 jaar terug. Het gaat om Museum Centrum in Apeldoorn (692 parkeerplaatsen), De Brink in Hengelo (369), Bogaardplein P1 in Rijswijk (832), De Oranjerie in Roermond (560), Rozenhof in Zaandam (412) en Het Eiland in Zwolle (334).

Bouwfonds REIM wil voor dit fonds 36 miljoen euro aan eigen vermogen ophalen, het fondsvolume inclusief vreemd vermogen bedraagt 64,3 miljoen euro. Het verwachte direct rendement bedraagt 5,75%, het verwachte indirecte rendement is 7,94 procent. De closing vindt plaats op 19 december 2012.

Volgens Bouwfonds REIM leverde een belegging in parkeergarages in Nederland de afgelopen vijf jaar een beter rendement op dan andere vastgoedcategorieën. In weerwil van de economische crisis werd over de periode 2004-2009 een rendement behaald van gemiddeld 10,9% per jaar.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.