Meer nieuws

Woningprijzen dalen 8%

De woningprijzen in Nederland zijn vorige maand opnieuw sterk gedaald. De prijzen van verkochte koopwoningen lagen in juli gemiddeld 8% lager dan een jaar eerder. Dat meldden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster gisteren.

Die daling is de sterkste sinds in 1995 met de huidige meetmethode werd begonnen. De prijs ligt met een gemiddelde van 217.000 euro per bestaande woning op hetzelfde niveau als in 2004. Vergeleken met de piek in augustus 2008 zijn de prijzen nu met 15% gedaald. De laatste maand dat koopwoningen (een fractie) duurder werden, was januari 2009.

De woningprijzen namen vorige maand in alle provincies af. In Friesland was de daling het sterkst. Daar waren koopwoningen ruim 11% goedkoper dan in juli vorig jaar. In Gelderland en Noord-Brabant gingen de prijzen met 9% omlaag. De prijsdaling bleef met minnen van 6% tot 7% het meest binnen de perken in Noord-Holland, Flevoland en Groningen. Op stedenniveau waren de verschillen ook aanzienlijk. In Maastricht daalden de prijzen in een jaar met 14,1%, in Amsterdam ‘slechts’ met 6,1%. In de eerste zeven maanden van 2012 werden 66.000 woningen verkocht. Ondanks de koopexplosie (+69%) in juni is dat een daling van 3% vergeleken met dezelfde periode in 2011.


Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Het nieuwe vastgoedbeleggen is duurzaam

08:30 - Hein Praats

Verantwoord vastgoed zorgt voor minder afval, gezondere werknemers en uiteindelijk dus voor minder kosten, aldus M&G ...