Meer nieuws

Investeerders zien weer toekomst in vastgoedfondsen

Meer beleggers zijn van plan om in de komende twaalf maanden te investeren in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. Dit rolt uit onderzoek van Preqin onder vastgoedbeleggers in de wereld. 

Naast het feit dat meer beleggers zich zullen richten op vastgoedfondsen, wil 37% er ook meer kapitaal in steken. Dit is een aanzienlijk verschil met de beleggingsdrift eerder dit jaar. Toen wilde slechts 26% meer kapitaal investeren in verhouding tot het jaar daarvoor. 

Veel beleggers blijven opportunistisch over hun investeringen in vastgoed, omdat ze bezorgd zijn over het huidige economische klimaat en welke impact dat heeft op hun investeringen. 36% van de ondervraagden wil nog geen toezeggingen doen, terwijl 17% helemaal geen idee heeft of het wil investeren. 

“De resultaten uit het onderzoek van Preqin suggereren dat de interesse in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen met 12% is gestegen," zegt Andrew Moylan, beheerder vastgoeddata. “Gezien 52% voorlopig niet wil investeren, blijft het echter een grote uitdaging voor fondsen om beleggers aan te trekken.” 

Hoewel velen tevreden zijn over de rendementen op hun investeringen in vastgoed, blijft toch meer dan een kwart (27%) ontevreden. “Het toont aan dat fondsbeheerders nog heel wat moeten doen om het vertrouwen van de belegger terug te winnen.”

Wat interessante feitjes uit het onderzoek:

- 54% van de beleggers stopte in de afgelopen twaalf maanden kapitaal in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. 

- 64% is tevreden over de prestaties van hun vastgoedfonds, terwijl 27% dat niet is. Slechts 9% zegt dat rendementen op investeringen boven verwachting waren.

- Beleggers die in de komende twaalf maanden investeren in fondsen komen voor 72% uit Azie en andere delen van de wereld, 47% komt uit Noord-Amerika en 32% uit Europa. 

- 27% zal zich in één tot twee fondsen storten, 10% in drie tot vier fondsen en 10% in meer dan vijf fondsen. De rest handelt naar de omstandigheden.


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Het nieuwe vastgoedbeleggen is duurzaam

08:30 - Hein Praats

Verantwoord vastgoed zorgt voor minder afval, gezondere werknemers en uiteindelijk dus voor minder kosten, aldus M&G ...