Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Amerikanen terug op Europese vastgoedmarkt

Amerikanen hebben in het eerste half jaar meer Europees vastgoed gekocht. Vooral appartementen zijn in trek.

Amerikanen hebben in het eerste half jaar van 2012 meer interesse getoond in de Europese vastgoedmarkt, aldus onderzoeksbureau Real Capital Analystics

Vooral appartementen in Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk zijn in trek bij Amerikaanse beleggers, die vooral vertegenwoordigd zijn in participatiemaatschappijen als Blackstone Group en Cerberus Capital Management. Door de toenemende interesse krijgen lokale Europese spelers het echter een stuk moeilijker om interessant vastgoed te verkrijgen, verwacht het onderzoeksbureau.

De Amerikaanse vastgoedmarkt blijft dan weer in trek bij Japanners, Koreanen en Chinezen, maar ook bij veel Nederlanders. Vastgoedprojecten bieden investeringsmogelijkheden die in Nederland zeer schaars zijn. Ontwikkelingsprojecten worden hier vaak pas aan beleggers aangeboden als de objecten verhuurd zijn. Daarnaast wordt het hoge brutorendement van Amerikaanse fondsen voor slechts een klein deel afgeroomd door de fiscus. De belastingsdruk is dus lager dan in Nederland.

In totaal werd er in het tweede kwartaal van dit jaar 157 miljard dollar geïnvesteerd in vastgoed. Dat is 23% minder dan in het eerste kwartaal. De omzet uit vastgoed liep het eerste half jaar ook met 23% terug tot 306,3 miljard dollar. Enkel appartementen laten een stijgende lijn zien: de omzet hieruit steeg met 22%.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.