Meer nieuws

Vijfde containerschip van JR Shipping failliet

Voor de vijfde keer dit jaar heeft de directie van JR Shipping een faillissement moeten aanvragen voor een schip uit zijn containervloot. De rederijgroep kon financieringen voor noodzakelijk periodiek onderhoud niet rond krijgen. 

Het gaat om de m.s. Electron, een containerschip dat in 2007 werd aangekocht. Het faillissement komt volgens de directie niet als een verrassing, gezien de financierende bank, de Duitse HSH Nordbank, al eerder liet weten geen perspectieven te zien in verdere financiering. Dit heeft vooral te maken door de optelsom van ‘dramatische verdiensten, slechte vooruitzichten, een torenhoge schuldenlast en noodzakelijke onderhoudskosten’, zo valt in een persbericht te lezen. 

Begin dit jaar werden investeerders daarom al op de hoogte gesteld van een naderend faillissement van de m.s. Electron. Ongeveer honderd beleggers lijden door de teloorgang van het schip een gezamenlijk verlies van 4,9 miljoen euro, weet het FD te melden. 

De scheepvaart is hard getroffen door de aanhoudende crisis en heeft te maken met overcapaciteit en lage tarieven voor schepen. De Baltic Dry Index, de belangrijkste graadmeter voor tarieven van de bulkscheepvaart, blijft daarnaast onder druk staan. De Index daalde dit jaar met 49% tot 878 punten.


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Het nieuwe vastgoedbeleggen is duurzaam

19 okt - Hein Praats

Verantwoord vastgoed zorgt voor minder afval, gezondere werknemers en uiteindelijk dus voor minder kosten, aldus M&G ...