Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Amstelveens woningproject failliet Phanos afgebouwd

Eind augustus begint de afbouw van 180 woningen van gedupeerde kopers in de Amstelveense wijk Westwijk...

Eind augustus begint de afbouw van 180 woningen van gedupeerde kopers in de Amstelveense wijk Westwijk. Door gezamenlijke inspanning van woningcorporatie Eigen Haard, gemeente Amstelveen en bouwbedrijf HSB Volendam is dit mogelijk gemaakt. Het faillissement van projectontwikkelaar Phanos zorgde ervoor dat de toekomstige bewoners al maanden in onzekerheid leefden over de oplevering van hun woning.

Dat melden de drie betrokken partijen. Door de vertraagde oplevering dragen vele bewoners dubbele lasten of lopen tegen andere problemen aan. Daarnaast wonen de al zittende bewoners in een half opgeleverde wijk met braakliggende terreinen. De gemeente, Eigen Haard en HSB hebben zich daarom ‘tot het uiterste ingezet’ om aan deze onzekerheid een einde te brengen. Doel is ervoor te zorgen dat de woningen van de kopers zo snel mogelijk worden opgeleverd en dat de gehele wijk wordt afgebouwd.

De gemeente Amstelveen ontvangt 4,5 miljoen euro minder aan opbrengsten. Desondanks zorgen de partijen er samen voor dat de wijk volgens plan wordt afgemaakt. Het groene en ruime karakter van de wijk blijft hiermee gegarandeerd.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.