Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Aanbieders fondsen ontduiken waarschuwingsplicht

Aanbieders van beleggingsproducten, waaronder vastgoedfondsen, die door een vrijstelling niet onder toezicht staan van de..

Aanbieders van beleggingsproducten, waaronder vastgoedfondsen, die door een vrijstelling niet onder toezicht staan van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), zijn verplicht beleggers daarvoor te waarschuwen in onder meer reclame-uitingen en op hun websites. Er is daarvoor een speciale, verplichte afbeelding, de zogenoemde vrijstellingsvermelding. Uit een steekproef van de AFM blijkt dat veel aanbieders nog niet aan deze wettelijke eis voldoen. Beleggers hebben in dat geval onvoldoende inzicht in de partijen met wie ze zakendoen.

De AFM heeft 31 aanbieders van effecten en/of rechten van deelneming bekeken die niet onder haar toezicht vallen, omdat ze gebruik maken van een vrijstelling. Slechts zes van die 31 aanbieders maken voldoende duidelijk dat ze buiten het toezicht van de AFM vallen. De AFM licht daarom op haar website de regels nogmaals toe en biedt handvatten voor het gebruik van de vrijstellingsvermelding.

De vrijstellingsgrens is per 1 januari 2012 verhoogd van 50.000 euro naar 100.000 euro per beleggingsproduct. Aanbieders van beleggingsobjecten, effecten en/of rechten van deelneming die gebruik maken van deze vrijstelling hoeven geen vergunning te hebben en/of geen goedgekeurd prospectus te publiceren. Van consumenten die beleggen boven deze grens wordt verwacht dat ze in staat zijn om de aangeboden producten en de aanbieder goed te kunnen beoordelen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.