Meer nieuws

CEO Wereldhave stapt op

Hans Pars is vertrokken als CEO van Wereldhave. CFO Dirk Anbeek neemt de taken van Pars over.

Herman van Everdingen, lid van de raad van commissarissen, treedt tijdelijk toe tot de raad van bestuur. De raad van commissarissen hoopt zo snel mogelijk nadere mededelingen te kunnen doen over de samenstelling van de raad van bestuur. Dat heeft Wereldhave bekendgemaakt.

De aanleiding voor Pars’ vertrek lijkt te bestaan uit een negatief indirect resultaat in het tweede kwartaal door afwaarderingen op de Amerikaanse portefeuille (128 miljoen euro) en de Britse winkelcentra (37 miljoen euro). Het doel om in 2012 en 2013 per 4,70 euro per aandeel dividend uit te keren is onhaalbaar geworden. Het dividend over 2012 zal uitkomen tussen 3,20 en 3,40 euro.

In de Verenigde Staten kampt Wereldhave met tegenvallers bij ontwikkelingsproject Eilan. De verhuur van appartementen verloopt minder snel dan verwacht, terwijl de ontwikkeling van het hotel gepaard gaat met vertragingen en kostenoverschrijdingen. Ook ontving de vastgoedonderneming tegenvallende biedingen op Amerikaanse objecten die ze wil verkopen. In het Verenigd Koninkrijk vallen de operationele resultaten tegen van de winkelcentra die Wereldhave kocht in 2010 en 2011.

De afwaarderingen op de Amerikaanse portefeuille leiden via lagere verkoopopbrengsten uit de portefeuille tot een lager herinvesteringsvolume en dat raakt het toekomstig verdienvermogen, aldus Wereldhave. Een tweede gevolg is een stijging van de loan-to-value naar 47 procent, buiten de nagestreefde range van 35 tot 45 procent. Het aandeel Wereldhave noteerde op 23 juli even na half elf bijna 12 procent lager op 46,35 euro.


Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Het nieuwe vastgoedbeleggen is duurzaam

19 okt - Hein Praats

Verantwoord vastgoed zorgt voor minder afval, gezondere werknemers en uiteindelijk dus voor minder kosten, aldus M&G ...