Meer nieuws

Kwart meer bedrijven over de kop

Het aantal faillissementen in Nederland is in het tweede kwartaal hard opgelopen. In totaal gingen er 2009 bedrijven over de kop, een kwart meer vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit donderdag 28 juni gepubliceerde cijfers van adviesbureau Dun & Bradstreet. Alleen in de provincies Groningen en Drenthe vielen er minder bedrijven om. Het aantal faillissementen in deze regio's daalde met respectievelijk 5 en 17 procent. In Gelderland (plus 72 procent) en Friesland (plus 45 procent) is de toename van het aantal bedrijven dat bankroet ging, het grootst.

In de industrie en de bouwsector vielen de afgelopen periode de hardste klappen. In de industrie steeg het aantal faillissementen met 49 procent, in de bouwsector was dit zelfs 70 procent. ‘Aan deze cijfers is duidelijk af te lezen dat de bouw- en woningmarkt flink op zijn gat ligt. Omdat banken nog steeds terughoudend zijn met het verstrekken van kredieten aan bedrijven of particulieren die een huis willen kopen, is de verwachting dat deze sectoren voorlopig nog niet uit het dal komen’, zegt Jan Willem de Vries, directeur van Dun & Bradstreet. De onderzoekers voorzien dat het totaal aantal faillissementen dit jaar uitkomt op 8.850, een stijging van 27 procent vergeleken met 2011.


Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Het nieuwe vastgoedbeleggen is duurzaam

08:30 - Hein Praats

Verantwoord vastgoed zorgt voor minder afval, gezondere werknemers en uiteindelijk dus voor minder kosten, aldus M&G ...