Meer nieuws

Crowdfundmarkt: De laatste cijfers

Financieren via crowdfunding neemt serieuze vormen aan in Nederland. In 2018 is al meer dan 200 miljoen euro gefinancierd door middel van leningen of aandelen via crowdfunding. Dit komt neer op 900.000 euro per werkdag.

Dat meldt Crowdfundmarkt, een website waar beleggers terecht kunnen voor het actuele aanbod investeringsmogeljkheden bij alle crowdfundingplatformen. Het AFM register crowdfundingplatformen telt op dit moment 51 aanbieders. In 2018 hebben er echter 16 nog geen projecten gepubliceerd.

Grens bereikt 

Over het gehele jaar 2017 bedroeg de omvang van de Nederlandse crowdfundmarkt 182,5 miljoen euro verdeeld over 1.470 projecten. Dit jaar is de grens van 200 miljoen op 15 november al bereikt. Er zijn tot nu toe meer dan 2.000 crowdfundingprojecten gefinancierd via crowdfunding.

Het aantal inactieve aanbieders van crowdfundingprojecten neemt toe. In 2016 waren dit er namelijk nog maar 12 en in 2017 13. Periodiek publiceert de AFM een update van het register.


De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Venture capital vs. private equity: Dit is het verschil

20 feb - Justin Doornekamp

Met de toegenomen aandacht voor startups, fondsenwerving en durfkapitaal, beginnen veel termen door elkaar heen te lo...