Meer columns

Start eerste gereguleerde ICO-beurs?

De Zwitserse blockchain beurs Lykke en volledig gereguleerd Nederlands beursplatform Nxchange, vormen een strategisch partnerschip aan om samen aan de beurs van de toekomst te bouwen. Dat schrijft Nxchange in een persbericht. Wordt dit de eerste gereguleerde ICO-beurs van Nederland?

Lykke neemt een minderheidsbelang in Nxchange en zal naast een forse kapitaalinjectie, kennis en ervaring op het gebied van financial engineering, het tokenizen van effecten, blockchain-technologie, wallet structuren en smart contracts inbrengen.

Nxchange zal vanuit haar kant kennis over regelgeving inbrengen op het gebied van compliance en governance rond noteringsvereisten, die veilige en gereguleerde handel mogelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat bedrijven over de hele wereld snel, gemakkelijk en zeer efficient hun effecten kunnen aanbieden aan een veel bredere beleggersmarkt, terwijl beleggers tegelijkertijd toegang krijgen tot een veel grotere en diversere verscheidenheid aan investeringsmogelijkheden.

Gereguleerde crypto

Door deze samenwerking zullen effecten – aandelen, obligaties, leningen, etc. – “ge-tokenised” verhandeld gaan worden binnen een blockchain-infrastructuur, en binnen een door de MTF gereguleerde omgeving. Dit biedt alle gebruikers de gemoedsrust en het vertrouwen die nodig zijn om te investeren in voorheen ontoegankelijke activa.

De Lykke-Nxchange-wallet zal een opslagmogelijkheid bieden waarmee gebruikers altijd toegang hebben tot hun digitale assets. Bedrijven kunnen bij het uitgeven van effecten, geïntegreerde smart-contracten gebruiken voor het vastleggen van onder meer eigendomsrechten, stemrechten, dividenuitkeringen of andere rechten of vormen van gebruik – bijvoorbeeld de koppeling met loyaliteitsprogramma’s. Aandeelhouders vergaderingen en stemmingen kunnen op de blockchain worden uitgevoerd.

Nieuwe blockchain-technologie en smartcontracts die worden gebruikt in de crypto-markten zijn veel goedkoper, sneller, toegankelijker en veiliger in vergelijking met de technologie die de traditionele beurzen en handelsplatformen gebruiken. Daarnaast zullen transacties direct tussen partijen, real-time en 24/7 afgehandeld worden kunnen worden.

Partner ABN Amro

Nxchange heeft in dit kader onlangs ook een samenwerking aangekondigd met de grote institutionele partner ABN Amro clearingbank in de ontwikkeling van de eerste blockchain-bankrekening waar transacties op Nxchange real-time tegen fiat-valuta kunnen worden afgewikkeld terwijl deze in bewaring worden gehouden bij ABN Amro-clearingbank.

Marleen Evertsz, CEO en oprichter van Nxchange zegt: “Wij zijn van mening dat het tijd is voor een modernere vorm van kapitaalmarkttransacties: efficiënt, realtime, 24/7, transparant en ondersteund door nalevingsprocedures die maximale veiligheid garanderen. We zijn verheugd om samen te werken met Lykke en onze krachten te bundelen bij het bouwen van de Next Generation Stock Exchange.”


De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Nieuws

Succesvolle obligatieronde Fastned

01 nov - Redactie IEXParticipaties

Fastned heeft ruim 11 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van obligaties in oktober.

Actuele participaties

  Startdatum
NVI Breda I CV 1-11-2015
Zonne-energieproject Borgloon 1-2-2015
Bali Investments obligatie 1-1-2015
Landal Beach Resort Ooghduyne 1-12-2014
Super Store Retail Bonds 1-10-2014