Meer columns

ING lanceert marktplaats voor MKB-financiering

ING komt met een marktplaats voor financiering voor het Nederlandse Midden en Kleinbedrijf, die ook toegankelijk is voor andere externe verstrekkers van financieringen. Dat schrijft de bank in een persbericht

Met de introductie van dit platform, Funding Options genaamd, is ING de eerste Nederlandse bank met een platform voor MKB-financiering waarop zowel eigen als concurrerende financieringsmogelijkheden worden aangeboden. ING doet dat samen met het Britse Fintechbedrijf Funding Options, dat eerder in het VK succesvol een vergelijkbaar platform heeft gelanceerd.

Alternatieve financieringsbronnen

"Dankzij Funding Options krijgen ondernemers toegang tot een groter aanbod van verschillende financieringsopties die ze op één platform eenvoudig kunnen vergelijken en afsluiten. Ook als ze geen klant van ING zijn", zegt Vincent van den Boogert, CEO van ING in Nederland.

Van den Boogert benadrukt dat ING ook een belangrijke ambitie realiseert in haar innovatiestrategie: het creëren van een open platform in financiële dienstverlening.

"Wij hebben gemerkt dat MKB-ondernemers niet altijd op de hoogte zijn van alle opties in de markt. Met dit platform kunnen ondernemers het aanbod vergelijken en wij kunnen versneld alternatieve financieringsbronnen voor hen beschikbaar maken."

Er zijn bijvoorbeeld partijen in de markt die specialistische financieringsmogelijkheden hebben ontwikkeld, zoals werkkapitaal, leasing of debiteurenfinanciering. "Door al deze mogelijkheden naast elkaar beschikbaar te maken, bieden we het MKB het meest uitgebreide aanbod op één platform", aldus Van den Boogert.

Algoritme

Bij het MKB is er een grote behoefte aan financieringsopties. Funding Options heeft een algoritme ontwikkeld dat de meest relevante oplossing selecteert voor een grote variatie aan financieringsbehoeftes. Deze financieringen kunnen digitaal worden afgesloten. Daarnaast is er een klantenservice die ondernemers aanvullende ondersteuning biedt bij het kiezen van de beste oplossing en het indienen van de aanvraag.

Het platform brengt geen provisie in rekening bij de MKB-ondernemer. De externe aanbieders van financiering betalen een successfee aan het platform.


De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Nieuws

Fastned verdrievoudigt omzet

16 jan - Redactie IEXParticipaties

De exploitant van snellaadstations voor elektrische auto's heeft de voorlopige kwartaalcijfers Q4 2018 gepubliceerd.

Actuele participaties

  Startdatum
NVI Breda I CV 1-11-2015
Zonne-energieproject Borgloon 1-2-2015
Bali Investments obligatie 1-1-2015
Landal Beach Resort Ooghduyne 1-12-2014
Super Store Retail Bonds 1-10-2014