Meer nieuws

Private equity Benelux rendeert het best

Ook private equity-fondsen uit Skandinavië doen het goed. De IRR (internal rate of return) van fondsen in de Benelux bedroeg 17,27%, fondsen uit Skandinavië behaalden een rendement van 16,47%. 

Het private equity (of LBO-fondsen) in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Europese landen deden het veel slechter. Volgens eFront bewijst dat private equity-beleggers beter in landen kunnen investeren waar er sprake is van een hogere productiviteitsgroei. Dat zou het verschil in rendement tussen de noordelijke en zuidelijke landen in Europa kunnen verklaren. 

Het feit dat de noordelijke Europese landen aanzienlijk minder te lijden hadden onder de kredietcrisis dan de zuidelijke landen, speelt volgens eFront ook mee. 

Het onderzoek kijkt naar de totaalrendementen vanaf 1991 tot nu.

 

 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Venture capital vs. private equity: Dit is het verschil

20 feb - Justin Doornekamp

Met de toegenomen aandacht voor startups, fondsenwerving en durfkapitaal, beginnen veel termen door elkaar heen te lo...