Nieuws

Westplan zet verkooptrend voort

In 2017 werden meer dan 2.000 huurwoningen succesvol verkocht.

Na een uitstekend 2017, waarbij meer dan 2.000 huurwoningen succesvol werden verkocht, zet Westplan haar strategie voort. Dat schrijft de vastgoedinvesteerder in een persbericht.

Geplande verkopen

Makelaars CBRE en respectievelijk JLL hebben de opdracht gekregen om het complex The District at Greenville in Dallas en The District at Mountain Vista in Phoenix te verkopen. Een portefeuille van in totaal 734 huurwoningen.

Westplan richt zich met zijn vastgoedinvesteringen al meer dan 20 jaar op de VS. Samen met andere ondernemers investeren zij vooral in huurwoningprojecten in het zuidoosten van de VS om een bovengemiddeld rendement te behalen. In totaal bezit Westplan 3.360 huurwoningen en circa 50.000 m2 commercieel vastgoed in de VS.

Strategie Westplan

Volgens directeur Ewoud Swaak, kantoor VS, past dit volledig in de strategie van Westplan. "Wij werken volgens het Amerikaanse principe van Build, Fill & Sell. De looptijd van een investering is over het algemeen zo’n drie jaar."

"Bij deze projecten hebben we langer moeten wachten, omdat we net voor de crisis gestart waren met bouwen. Als de makelaars hun verwachtingen waar maken, zullen de investeerders aangenaam verrast worden", aldus een opgewekte Swaak.

Westplan overweegt om nog een drietal andere huurwoningcomplexen in de markt te zetten. De portefeuille blijft overigens goed op niveau door de bouw van meer dan 1.000 huurwoningen en de geplande nieuwe investeringen in Atlanta en Nashville later dit jaar.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.